Es porten llibres del segles XVI i XVII de Can Papiol a la Biblioteca de Catalunya, on seran catalogats

Biblioteca de Can PapiolAmb el llegat bibliogràfic i documental existent a les biblioteques Víctor Balaguer, Llegat Joaquim Molas, Masia Cabanyes i Can Papiol, VNG pretén ser referent per a l’estudi i el coneixement

La Biblioteca de Catalunya, com a responsable del patrimoni bibliogràfic del territori, s’ocuparà de la catalogació dels llibres de la biblioteca del Museu Romàntic Can Papiol pertanyents als segles XVI i XVII que no ho han estat classificats amb anterioritat. El nombre de llibres d’aquest període és de 550 exemplars dels quals uns 130 ja havien estat catalogats a càrrec de la Diputació de Barcelona. De la resta, ara, se n’ocuparà la Biblioteca de Catalunya.

El procés es farà en diferents fases per tal que les lleixes de la biblioteca de Can Papiol puguin seguir mostrant part dels seus exemplars als visitants. En aquest primer lliurament es dipositaran 175 llibres i, quan aquests estiguin catalogats i s’hagin retornat, es procedirà a fer un segon enviament.

Des de la Biblioteca Víctor Balaguer, mentre duri la catalogació a la Biblioteca de Catalunya, es procedirà a la introducció en els catàlegs digitals de la pròpia Biblioteca Museu Balaguer i al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) les fitxes dels 130 llibres catalogats anteriorment per la Diputació. Per tant, d’aquí a uns mesos, tots els exemplars d’aquests segles seran consultables tant des de la pàgina web institucional de la Biblioteca Museu Balaguer com des del Catàleg Col·lectiu de Patrimoni Bibliogràfic.

La biblioteca de Can Papiol conté gairebé sis mil llibres que abasten els segles XVI al XX. Amb aquesta primera intervenció s’aconseguirà que la biblioteca vilanovina, progressivament, entri a formar part del circuït de catàlegs de patrimoni bibliogràfic i, en conseqüència, posi a disposició dels estudiosos noves fonts documentals.

Vilanova i la Geltrú aspira, en breu, oferir un llegat bibliogràfic i documental de primer ordre a partir de les biblioteques Víctor Balaguer, Llegat Joaquim Molas, Masia Cabanyes i Can Papiol. És a dir, convertir-se en referent per a l’estudi i el coneixement.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Biblioteca, Museu Can Papiol, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s